Materiile noastre prime sunt obținute în mod etic și sustenabil

Ne angajăm să ne asigurăm că materiile noastre prime provin din surse etice. De aceea suntem certificați din 2018 de Uniunea pentru BioComerț Etic.

Lanțul nostru de aprovizionare este sustenabil și echitabil

Atunci când achiziționați produsele noastre naturale de îngrijire a pielii, contribuiți la o lume în care atât oamenii, cât și biodiversitatea pot prospera. Nu numai că ne asigurăm că materiile noastre prime naturale sunt cultivate organic sau biodinamic, ci și că oamenii care le cresc și le recoltează sunt tratați corect și cu respect. De asemenea, dorim să putem urmări materiile noastre prime naturale până la sursa lor. În calitate de membru al Uniunii pentru BioComerț Etic (UEBT), aderăm la criteriile sociale, economice și ecologice stricte stabilite de organizație. Valorile pe care le definește aceasta sunt în beneficiul atât al oamenilor, cât și al planetei.

Angajamentul nostru față de aprovizionarea sustenabilă

Peste 80 la sută din materiile noastre prime certificabile provin din agricultura ecologică certificată și, acolo unde este posibil, din agricultura biodinamică. Lucrăm pentru a crește acest procent în fiecare an. Prin noi parteneriate cu producători ecologici autorizați și noi proiecte de cultivare organică și biodinamică. De asemenea, punem un mare accent pe calitatea ingredientelor noastre. Multe dintre plantele pe care le folosim pentru cosmeticele și medicamentele noastre naturale sunt cultivate în propriile noastre grădini. De asemenea, obținem materii prime prin parteneri de lungă durată.

Viziunea noastră este să fim o companie de referință în domeniul aprovizionării etice și durabile în industria noastră.

Aprovizionarea Weleda, în fapte și numere

100
% din lanțurile de aprovizionare pentru produsele cosmetice naturale Weleda sunt auditate conform standardului UEBT
250
km² sunt cultivați în mod ecologic în întreaga lume de către Weleda
80
% este cantitatea medie de materii prime certificabile utilizate la Weleda
1000
de substanțe provenite din natură formează baza produselor Weleda

Aprovizionarea etică este o prioritate de top

Vrem să știi exact ce primești de la noi. De aceea, suntem membri cu drepturi depline al UEBT din anul 2011 și ne-am asigurat că toate lanțurile noastre de aprovizionare cu materii prime naturale întrunesc standardele sale – începând cu proveniența plantelor. În anul 2018, am primit certificarea UEBT Sourcing cu Respect. Standardul UEBT promovează dezvoltarea locală sustenabilă și protecția și utilizarea conștientă a biodiversității. Ca parte a procesului de certificare, UEBT face auditul lanțurilor de aprovizionare pentru toate materiile prime naturale utilizate în produsele noastre cosmetice naturale. Prin sigiliul UEBT, garantăm că păstrăm și folosim în mod sustenabil biodiversitatea în cel mai bun mod posibil pe perioada cultivării plantelor, a recoltării și a procesării ulterioare. De asemenea, ne angajăm să tratăm toți partenerii noștri de cultivare în mod corect și echitabil, să respectăm drepturile omului și ale muncii, dar și să sprijinim dezvoltarea comunității.

Uniunea pentru BioComerț Etic (UEBT)

UEBT este o asociație non-profit, care își propune să contribuie la o lume în care toți oamenii și biodiversitatea să poată prospera. Aceasta lucrează înspre a regenera natura și a asigura un viitor mai bun pentru oameni prin aprovizionarea etică cu ingrediente din biodiversitate. Totul a început ca o inițiativă a Națiunilor Unite și menține parteneriate puternice cu organizațiile ONU. Cum ar fi Convenția privind diversitatea biologică (CBD) și Inițiativa privind BioComerțul a Conferinței pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

Cele 7 principii ale standardului UEBT

  1. Conservarea biodiversităţii
  2. Utilizarea sustenabilă a biodiversităţii
  3. Împărtășirea corectă și echitabilă a beneficiilor ce provin din utilizarea biodiversității
  4. Sustenabilitatea socio-economică (gestionarea productivă, financiară și a pieței)
  5. Respectarea legislației naționale și internaționale
  6. Respectarea drepturilor părților implicate în activitățile de BioComerț
  7. Claritate cu privire la proprietatea terenurilor, dreptul de utilizare și acces la resursele naturale

Descoperiți sursa materiilor noastre prime

Lavandă parfumată din Moldova

Câmpurile din Moldova sunt pline de florile violet deschis ale lavandei parfumate. La marginile câmpurilor, unitățile mobile de distilare procesează plantele proaspăt culese în ulei esențial. În urmă cu doar douăzeci de ani, în Moldova, aproape că nu exista piață pentru lavandă. Astăzi, aceasta ne oferă cantități mari de lavandă pentru producerea produselor naturale de îngrijire a pielii Weleda. Este minunat să vezi ce se întâmplă în zonă: partenerul nostru a suplimentat cu rezerve halieutice un mic lac din apropierea câmpurilor, a tăiat stuful crescut și a făcut stupi. Nu doar calitatea solului este importantă aici, ci și biodiversitatea acestuia. Abia atunci natura este sănătoasă. De aceea, în prezent, lucrăm cu sătenii pentru a-i ajuta pe aceștia să treacă la agricultura biodinamică.

Ulei de lemn de santal prețios din Noua Caledonie

Uleiul de lemn de santal pe care îl utilizăm ca parfum în unele dintre produsele noastre provine dintr-una dintre insulele din Noua Caledonie din Pacificul de Sud. Uleiul este extras din lemnul copacilor. Întrucât lemnul de santal este deosebit de rar, fiecare copac este etichetat cu un senzor GPS pentru a preveni recoltarea ilegală. Oamenii tratează această resursă naturală valoroasă cu grijă. Pentru a testa dacă, copacul este suficient de matur pentru recoltare, se face o gaură mică în lemn. Apoi, gaura este închisă din nou cu rășină, astfel încât copacul poate continua să crească dacă este necesar. Am fost acolo atunci când copacii au fost recoltați, am vizitat moara de lemn și distileria de ulei și am observat că uleiul parfumat de lemn de santal era extras din bucățile moi de lemn.

Recoltare sălbatică de arnică

Ceea ce este, probabil, cea mai abundentă sursă de arnică din Europa poate fi găsită crescând sălbatic în Munții Carpați din România. Weleda ajută la protejarea acestei resurse și sprijină localnicii. O pajiște simplă, de obicei, nu produce prea mult pentru un fermier. Dar, dacă, acolo, crește arnica, pajiștea oferă o sursă suplimentară de venit, oferind, astfel, proprietarului un stimulent pentru a o lăsa în starea inițială. Aceste plante sălbatice sunt recoltate și procesate conform standardelor stricte de sustenabilitate și calitate, despre care culegătorii locali învață în cadrul atelierelor de pregătire.

Ratanhia din Anzi

În fiecare an, o familie din Peru face o călătorie lungă până în Câmpiile Andine pentru a recolta plante și rădăcini de Ratanhia pentru Weleda. Bineînțeles că deținem permis de recoltare sălbatică autorizată; este important pentru noi să protejăm și această specie de plante. Cât din plantă există? S-au schimbat condițiile solului? S-a schimbat ceva față de anul trecut? Totul este atent observat și documentat. Pentru a stabili care dintre pajiștile sălbatice trebuie recoltate, ne consultăm cu experți din universități locale și organizații de conservare a naturii.