Ne pasă de biodiversitatea din întreaga lume

În fabricarea produselor noastre naturale de îngrijire a pielii și a produselor farmaceutice, tratăm resursele pământului cu grijă la fiecare pas – începând cu semințele pe care le plantăm. Făcând acest lucru, protejăm biodiversitatea și cultivăm soluri sănătoase în întreaga lume.

Avem nevoie de biodiversitate pentru o viață bună pe pământ

De ce este atât de importantă biodiversitatea? Este varietatea bogată a vieții de pe pământ la toate nivelurile: de la diversitatea ecosistemelor, precum pădurile, pajiștile și lacurile, până la diversitatea speciilor de plante și animale. Sistemul diferitelor forme de viață afectează întreaga viață de pe planeta noastră și este extrem de sensibil. Echilibrul său ne asigură bunăstarea. De aceea lucrăm din greu pentru a păstra, proteja și crește biodiversitatea.

Cultivarea biodinamică: un mod sănătos de agricultură

Tot ceea ce crește și prosperă în grădinile noastre este cultivat conform principiilor agriculturii biodinamice. Evident, nu folosim îngrășăminte chimice sau pesticide. Privim grădinile noastre ca ecosisteme, cu plante, sol și animale, ce prosperă atât deasupra, cât și sub pământ. Ne dorim ca aceste organisme să fie sănătoase și în echilibru: este singura modalitate de a ne asigura că atât natura, cât și oamenii sunt sănătoși. Fondatorii noștri au contribuit la realizarea ideii de agricultură biodinamică. În prezent, îi ajutăm pe partenerii noștri de materie primă să adopte acest mod sustenabil de agricultură.

Viața luptă întotdeauna pentru diversitate.

Ueli Hurter, fermier biodinamic și membru al Consiliului de Administrație Weleda

Originile agriculturii biodinamice

În anul 1924, pe moșia Koberwitz, de lângă Breslau, în Polonia actuală, un grup de fermieri i-a cerut sfatul omului de știință și filozofului Rudolf Steiner, unul dintre fondatorii Weleda. Fermierii erau îngrijorați: calitatea produselor lor, fertilitatea solului și sănătatea plantelor și a animalelor acestora scăzuse considerabil. La cererea fermierilor, Steiner a susținut o serie de prelegeri despre „Prosperitatea agriculturii”. Aceasta a marcat nașterea agriculturii ecologice.

Angajamentul nostru pentru soluri sănătoase

La Weleda, angajamentul nostru pentru sustenabilitate depășește aprovizionarea cu materii prime organice de înaltă calitate. Nouă ne pasă și de modul în care acestea sunt cultivate. Solul joacă un rol important: este o condiție prealabilă pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Metodele noastre naturale de agricultură mențin solul sănătos și plin de humus bogat în nutrienți, oferind o casă pentru o mulțime de organisme benefice, cum ar fi râmele. Acestea fac solul fertil, astfel încât plantele sănătoase să poată prospera. Extragem substanțe hrănitoare din aceste plante pentru produsele și medicamentele noastre naturale de îngrijire a pielii.

Grădinile noastre sunt ecosisteme în care biodiversitatea prosperă

Cele opt grădini ale noastre de plante medicinale Weleda prezintă diferite conținuturi și sunt centre de biodiversitate. Aici creștem plante sănătoase pentru medicamentele și cosmeticele noastre naturale. Prin aplicarea principiilor agriculturii biodinamice, am creat ecosisteme rezistente, care rezistă la căldură, ploaie și secetă, acolo unde biodiversitatea poate prospera.

Prin strategia noastră de semințe, dorim să ne asigurăm că semințele organice vor continua să fie disponibile fermierilor în viitor.

Anette Engel este șeful departamentului de achiziții de materii prime din cadrul Weleda

Suntem devotați diversității semințelor

Semințele trebuie să fie polenizate deschis. Acest lucru se datorează faptului că plantele cu aceleași caracteristici, cum ar fi rezistența, pot fi cultivate din nou numai din semințe cu polenizare deschisă. Prin strategia noastră de semințe, lucrăm pentru a păstra biodiversitatea și pentru a proteja existența materiilor prime naturale. Ca parte a acestui efort, susținem și alte inițiative, cum ar fi Salvați semințele noastre. Suntem membru fondator al Inițiativei florii-soarelui pentru semințe bio (IBS, Inițiativă Bio-Saatgut Sonnenblumen), care își propune să reproducă semințe organice cu polenizare deschisă din semințe hibride. De asemenea, suntem membru și co-fondator al Hortus officinarum, o asociație care promovează cultivarea biodinamică și înmulțirea plantelor medicinale.

Ne creștem plantele cu grijă, pentru bunăstarea dumneavoastră

Compostul, ceaiul de urzici fermentat și alte preparate joacă un rol important în agricultura biodinamică: acestea asigură faptul că solul este fertil. Scopul nostru în îngrijirea solului nu este să epuizăm solul prin suprasolicitare, ci, mai degrabă, pentru a aera solul și pentru a-l îmbogăți cu nutrienți naturali. Iată trei moduri prin care ne întărim în mod natural plantele și le îmbunătățim rezistența la dăunători:

Făină din piatră

Făina din piatră necesită o pregătire elaborată. Cuarțul măcinat fin, care este un mineral ce înmagazinează lumina, este introdus într-un corn de vacă și, apoi, îngropat în pământ, fiind, astfel, expus la efectele soarelui și căldurii. Grădinarii noștri iau, apoi, o cantitate mică de preparat din făină de piatră și o amestecă ritmic în apă. Acest preparat dinamizat este, ulterior, pulverizat peste plantele noastre sub formă de vapori fini. Făina din piatră întărește plantele și le stimulează dezvoltarea sănătoasă - la fel ca atunci când oamenii au o dietă sănătoasă pentru a-și întări sistemul imunitar

Compost

Compostul este locul în care totul se termină și începe din nou. Tot ceea ce a rămas din îngrijirea și recoltarea paturile de grădină și din câmpurile noastre este valorificat. Compostarea transformă deșeurile din grădină în humus bogat în nutrienți.

Ceai de urzică fermentată

Pentru a întări plantele, folosim un preparat de urzică în grădinile noastre. Este atât un produs natural de combatare a dăunătorilor, cât și un îngrășământ lichid pe bază de plante. Ceaiul de urzică se prepară prin introducerea plantelor proaspete de urzică în apă, unde se lasă să fermenteze la căldura soarelui timp de aproximativ două săptămâni. Preparatul rezultat este diluat cu apă și, ulterior, pulverizat peste plante.