Ce înseamnă durabilitatea / sustenabilitatea pentru noi

Sustenabilitatea face parte din identitatea noastră. Produsele noastre farmaceutice și îngrijirea naturală a pielii nu sunt doar bune pentru dvs. Noi ne străduim să facem ca afacerea noastră să fie și mai sigură pentru viitor și mai durabilă și să aibă grijă de climă.

Ne luăm responsabilitatea în serios

Suntem o companie sustenabilă și am primit multe premii pentru devotamentul nostru. Promovăm agricultura biodinamică, soluri sănătoase și relații echitabile cu partenerii noștri de cultivare din întreaga lume. Așa cum biodiversitatea este de o importanță vitală pentru noi, la fel este și o strategie cuprinzătoare de protecție a climei. În ambele domenii, adoptăm o abordare proactivă a responsabilităților noastre. Acționăm într-un mod care este responsabil din punct de vedere social, ecologic și de succes din punct de vedere economic.

Moderație și rezistență

Ne desfășurăm afacerile cu un sentiment de moderație în tot ceea ce facem. Vrem să luăm doar cât putem să dăm înapoi. De fapt, ne propunem să dăm și mai mult înapoi decât primim - asta înseamnă sustenabilitate. În unele domenii ale afacerii noastre, ne descurcăm deja foarte bine, iar în alte domenii, lucrăm intens pentru a ne îmbunătăți. Durabilitatea are mult de-a face cu reziliența. Ca și companie, construim reziliența la diferite niveluri. Grădinile noastre biodinamice și proiectele de materii prime din întreaga lume susțin rezistența solurilor și a ecosistemelor locale. De asemenea, construim reziliența la nivel social, tratându-ne cu respect partenerii de cultivare de lungă durată, plătind salarii echitabile și susținând proiecte sociale.

Abordarea mea personală asupra sustenabilității este că, cu cât suntem mai rezistenți, cu atât suntem mai sustenabili.
Dr. Stefan Siemer, șef al departamentului de sustenabilitate
98
% din toate deșeurile generate sunt reciclate
100
% electricitate din surse regenerabile este folosită în propriile noastre clădiri de la unitățile de producție Weleda din Elveția, Germania și Franța
60
% din ambalajele noastre sunt din sticlă

Făcând și mai mult pentru protecția climei

Când Weleda a fost fondată în anul 1921, a fost clar de la început că modul în care facem afaceri trebuie să fie în armonie cu oamenii și natura. Lucrăm pentru a îmbunătăți biodiversitatea și sănătatea mediului natural. Protejarea climei face parte din aceasta. Lucrăm pentru a face acest lucru prin aprovizionarea cu energie electrică din energii regenerabile și susținând inițiative pentru soluri sănătoase. De asemenea, am dezvoltat o strategie pentru semințe pentru mai multă biodiversitate și promovăm utilizarea ambalajelor reciclate.

Cum protejăm clima

 • Producem cu energie electrică 100% verde în propriile noastre unități de producție din Germania, Elveția și Franța.
 • Agricultura biodinamică crește humusul în sol, care stochează cantități mari de carbon. De aceea, creștem ponderea biodinamică a materiilor noastre prime pe bază de plante, certificate.
 • În prezent, folosim sticle PET reciclate (rPET) în gama noastră de îngrijire pentru bebeluși. Numai acest lucru reduce emisiile noastre de CO2 cu 250 de tone de emisii de CO2 pe an. Vom continua să creștem semnificativ proporția de material reciclat folosit în ambalajele noastre.
 • Scopul nostru este acela de a reduce intensitatea energetică (consumul de energie împărțit la volumul producției) cu 2,5% în fiecare an.
 • Dezvoltăm un concept global de mobilitate și logistică durabilă.
 • Creăm transparență cu privire la costurile reale ale celor mai importante materii prime din plante, inclusiv impactul asupra climei.

Ca parte a contabilității noastre a costurilor reale (TCA), evaluăm diferențele dintre agricultura ecologică și agricultura convențională. Aceasta implică analizarea emisiilor de CO2, captarea CO2, consumul de apă, poluarea apei, consumul de energie, eroziunea și formarea solului. Comparațiile arată că agricultura organică și biodinamică beneficiază de un echilibru real al costurilor mult mai bun decât agricultura convențională.

Natura ne cere să fim un partener bun.
Ueli Hurter, fermier biodinamic și membru al Consiliului de Administrație Weleda

Ce este contabilitatea costurilor reale?

Contabilitatea costurilor reale (TCA) dezvăluie „costurile ascunse” ale operațiunilor unei companii. Pe lângă costurile directe de producție, impacturile de mediu și sociale sunt calculate și incluse în prețul produsului și bilanţuri.

Ne dorim o lume mai bună cu Weleda

Este suficient pentru noi să producem mai puține emisii sau să creștem conținutul reciclat al ambalajelor noastre? Noi nu suntem de această părere! Cunoaștem faptul că există multe exemple că o lume cu Weleda este mai bună decât una fără Weleda. De exemplu, prin agricultura biodinamică și angajamentul nostru pentru soluri sănătoase. În alte domenii, cum ar fi ambalajele și protecția climei, mai avem de lucru și ne-am stabilit noi obiective ambițioase. Facem tot ceea ce putem pentru a ne asigura că echilibrul general al activității noastre economice devine mai pozitiv.

Recunoașterea angajamentului nostru de sustenabilitate 

Ne mândrim cu faptul că am primit numeroase premii:

 • Sustainable Beauty Awards

 • Green Brands Award

 • Swiss Ethics Award

 • German Sustainability Award

 • Good Brand Award for sustainable packaging

 • Numeroase alte premii pentru cosmeticele noastre naturale certificate