Povestea noastră începe cu o viziune

Cum fondatorii noștri au deschis noi drumuri în medicină și îngrijirea pielii și cum continuă să ne inspire și astăzi. Deci, sănătatea și frumusețea se pot desfășura în armonie cu natura și ființa umană.

Viziunea noastră înseamnă o lume sănătoasă

Înainte de înființarea Weleda, Rudolf Steiner a susținut primul său curs pentru doctori în anul 1920. Această serie de prelegeri a fost organizată de chimistul Oskar Schmiedel. În anul următor, a fost preluat „Laboratoriul de la Goetheanum” din Elveția, fondat de Oskar Schmiedel. În Schwäbisch Gmünd din Germania, a început producția comercială de medicamente și produse de îngrijire a pielii. În același an, Ita Wegman a fondat ceea ce este acum Clinica Arlesheim din Elveția. Bazându-se pe idei noi, inspirate de antroposofie, fondatorii noștri au dezvoltat o viziune îndrăzneață, ce apropie oamenii și natura.

Ce este antroposofia?

Antroposofia explorează conexiunile. La Weleda, înțelegerea conexiunii armonioase dintre oameni și plante ne permite să dezvoltăm produse naturale mai bune. Medicina antroposofică are o viziune holistică asupra ființei umane și promovează un echilibru sănătos între corp, minte și spirit.

Numele nostru, Weleda, exprimă legătura profundă dintre ființe umane și natură. „Veleda” a fost o titulatură dată, cândva, femeilor înțelepte, vindecătoare.

Ce i-a inspirat pe fondatorii noștri

Weleda a fost fondată de oameni care tânjeau după un viitor mai bun și au pornit în direcții noi. Medicul Ita Wegman și filozoful și omul de știință Rudolf Steiner au recunoscut legăturile dintre natură și corpul uman, minte și spirit. Aceștia au început să producă medicamente și produse de îngrijire corporală cu ingrediente naturale. Legătura dintre oameni și natură poate fi văzută și simțită în produsele pe care le facem pentru sănătatea și frumusețea dumneavoastră – și, de asemenea, în modul în care facem afaceri.

De la un curs medical la o grădină de plante medicinale

  • În anul 1920, Rudolf Steiner a ținut o serie de prelegeri medicilor și studenților de la medicină. Cunoscut ca fiind Primul Curs pentru Medici, acesta a marcat nașterea medicinei antroposofice.
  • În luna septembrie a anului 1920, medicul Ita Wegman a cumpărat „o casă mică, cu un măr (pom) mare” în Arlesheim, Elveția. În anul 1921, aceasta a devenit prima clinică antroposofică din lume, Clinica Arlesheim (cunoscută și sub numele de Clinica Antroposofică Ita Wegman).
  • În 1921 a fost lansată producția comercială de produse farmaceutice și de îngrijire a pielii la Schwäbisch Gmünd, Germania.
  • În anul 1922, a fost înființată prima grădină de plante medicinale în Schwäbisch Gmünd, Germania. Astăzi, cultivăm plante medicinale conform principiilor agriculturii biodinamice în cele opt grădini ale noastre Weleda din întreaga lume

Produsele noastre sunt disponibile pe tot globul

Medicii, farmaciștii și oamenii care împărțășesc aceleași idei și-au unit forțele și și-au fondat propriile filiale Weleda pe tot globul. Astăzi, puteți găsi medicamentele și cosmeticele noastre naturale în peste 50 de țări. Weleda are filiale în 20 de țări. Ne aprovizionăm materiile prime din întreaga lume. În calitate de co-inițiator și membru al Uniunii pentru BioComerț Etic (UEBT), ne asigurăm că sunt aplicate criterii etice stricte tuturor lanțurilor noastre de aprovizionare cu materii prime naturale. Ne cultivăm plantele medicinale conform principiilor agriculturii biodinamice în cele opt grădini ale noastre Weleda din întreaga lume.