Ne străduim să ne îmbunătățim continuu ambalajul

De ce folosim ambalaje din plastic? Pentru că, până acum, nu există o soluție perfectă pentru toate produsele noastre. Dar muncim din greu pentru a ne face ambalajele și mai bune, pentru a reduce impactul asupra mediului.

De ce ne ambalăm produsele

O cremă de față trebuie să se simtă bine, să mirosească bine și să aibă efecte de lungă durată. Dar satisfacerea tuturor acestor cerințe nu este atât de simplă. Asta pentru că ne abținem în mod deliberat de la a folosi conservanți sintetici. Și folosim, în principal, ingrediente naturale, cum ar fi uleiurile de plante pure și uleiurile esențiale, care sunt foarte sensibile, în special la oxigen. Ambalarea corespunzătoare asigură faptul că uleiurile nu sunt expuse la oxigen, ceea ce le-ar râncezi. De asemenea, previne evaporarea substanțelor volatile, cum ar fi parfumurile.

Mai puțin rău nu este chiar bine

Lucrăm în mod constant pentru a îmbunătăți sustenabilitatea ecologică a ambalajelor noastre. Într-o lume ideală, ambalajele noastre ar fi 100% compostabile, oferind în același timp produselor noastre o protecție optimă. În prezent, folosim diferite materiale in functie de cerințele produsului, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Prin inițiativa de reciclare a ambalajelor „Forum Rezyklat”, ne-am unit forțele cu alte societăți pentru a cerceta modul în care plasticul din deșeurile menajere poate fi reciclat în ambalaje alimentare și pentru cosmetice.

Pentru o lume frumoasă și sănătoasă, trebuie să acționăm în mod sustenabil.

Ce tipuri de ambalaje folosim?

Weleda folosește o varietate de materiale pentru ambalajele sale. Aproximativ 60 la sută sunt fabricate din sticlă, 15 la sută - din aluminiu, iar restul ambalajului nostru provine din diferite materiale plastice. Ambalajul nostru trebuie să facă multe pentru a-și proteja conținutul sensibil. Sticlă, aluminiu și plastic – fiecare material de ambalare are avantajele și dezavantajele sale, care trebuie cântărite pentru fiecare produs în parte.

Sticlă reciclată

Avantaje

 • Sticla poate fi reciclată la nesfârșit, fără pierderi de calitate.
 • Sticla este nereactivă și oferă o barieră foarte bună, de exemplu împotriva oxigenului.

Dezavantaje

 • Sticla este mult mai grea decât plasticul sau aluminiul, ceea ce înseamnă un consum mai mare de CO2 în timpul transportului.
 • Sticla se poate sparge sau zdrobi, ceea ce poate fi deosebit de periculos în baie sau la masa de înfăşat.

Plastic

Avantaje

 • Plasticul este ușor, ceea ce înseamnă un consum mai mic de CO2 în timpul transportului.
 • Ambalajul din plastic este rezistent la spargere și ușor de manevrat.

Dezavantaje

 • Multe țări nu au sisteme de reciclare a plasticului; multe deșeuri din plastic sunt incinerate sau utilizate pentru a genera energie.
 • Nu toate ambalajele din plastic sunt reciclabile.
 • Eliminarea nereglementată a plasticului riscă să polueze mediul.
 • Ambalajele uzate sunt, în principal, reciclate, ceea ce transformă materialul în materiale plastice de calitate inferioară. Noile ambalaje sunt încă produse, în principal, din plastic nou, virgin.

Aluminiu

Avantaje

 • Aluminiul este impermeabil la aer și nonreactiv.
 • Deschiderile tubului sunt mici, iar aluminiul își păstrează forma, prevenind un efect de aspirație în care oxigenul ar putea pătrunde în tub, putând provoca alterarea conținutului.
 • Aluminiul are o foarte bună reciclabilitate.

Dezavantaje

 • Producția de aluminiu consumă multă energie. Exploatarea bauxitei poluează mediul.
 • Tuburile de aluminiu se pot rupe la plieri.

Ceea ce am realizat până în prezent

Untul de corp Skin Food este actualmente disponibil la borcan de sticlă. Am crescut proporția de plastic reciclat în ambalajele deodorantelor noastre. Multe dintre celelalte produse ale noastre vin și în ambalaje cu o proporție mare de plastic reciclat. De exemplu, uleiul nostru Weleda Calendula Baby vine, în prezent, într-o sticlă fabricată în proporție de 97% din plastic reciclat (excluzând capacul și eticheta).