Cercetăm cu cunoștințe și pasiune

Suntem experți în cosmetică naturală holistică și medicamente antroposofice. Acesta este modul în care cercetăm și ne dezvoltăm produsele.

Eficient și sigur

Eficiente și sigure – toate produsele noastre trebuie să posede aceste două calități de bază. Dar acestea pot fi, de asemenea, atrăgătoare, hrănitoare, liniștitoare, vindecătoare și ușor revigorante. În acest scop, avem peste 100 de specialiști care lucrează în cercetare și dezvoltare.

Ingredienți activi și eficacitate

Adoptăm o abordare holistică a dezvoltării și selectării ingredientelor noastre active. Bazându-ne pe cei 100 de ani de experiență, ce au ca fundament cele mai recente cunoștințe și expertiză, dezvoltăm formulări cu ingrediente de origine naturală eficiente, de înaltă calitate și inovatoare.
Înainte de a selecta un nou extract pentru o serie de produse, efectuăm cercetări aprofundate asupra proprietăților atât ale extractului în sine, cât și ale plantei din care acesta provine. De exemplu, pentru una dintre cremele noastre hidratante, am studiat smochinul. Pot proprietățile uimitoare ale acestei plante să susțină pielea? Cum reține hidratarea? Cum poate împărtăși aceste calități cu pielea?
În produsele cosmetice naturale Weleda, combinăm ingrediente active specifice – cum ar fi extracte de plante, uleiuri esențiale și uleiuri din semințe – pentru a satisface în mod optim nevoile pielii. Și mergem și mai departe: împreună cu institutul de cercetare de la Goetheanum din Elveția, cercetăm modul în care proprietățile plantelor sunt legate de ființa umană, punând întrebări precum: Ce specie de plante poate susține starea pielii persoanelor care sunt mai sensibile? De ce anumite părți ale unei plante sunt deosebit de potrivite pentru utilizare într-o cremă hrănitoare pentru a îmbunătăți textura neuniformă a pielii?

Dezvoltarea produselor cosmetice naturale de înaltă calitate necesită mult timp și experiență.
Dr. Bernhard Irrgang, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare cosmetice naturale și organice

Cosmeticele naturale Weleda sunt certificate NATRUE

Întrucât nu exista o definiție oficială pentru produsele cosmetice naturale și organice, în anul 2008, ne-am unit cu partenerii noștri pentru a înființa un sigiliu al calității: NATRUE. Acordăm o mare importanță existenței unor criterii transparente, pe care toată lumea le poate înțelege și pricepe. Și, de aceea, toate produsele noastre cosmetice, începând de la pasta de dinți și până la balsamul pentru picioare, fără excepție, sunt certificate de experți independenți, conform standardelor riguroase NATRUE. Weleda merge dincolo de cerințe când vine vorba de calitate. Acest lucru ne face unul dintre cei mai intransigenție producători de cosmetice naturale.

Centru de competență dedicat parfumurilor noastre

Aplicarea unui produs Weleda pe piele înseamnă a provoca simțurile prin compoziția sa de parfum pur și natural. Parfumurile reprezintă o parte importantă și esențială a efectului holistic al produselor noastre. Parfumierii noștri diin cadrul Centrului de competență Weleda combină uleiurile esențiale naturale pentru a crea parfumuri ce susțin și completează efectele cosmeticelor noastre naturale.

Inspirat de aromaterapie

Chiar și în primele zile ale Weleda, uleiurile esențiale au fost utilizate ca ingrediente active în cosmeticele și medicamentele noastre naturale, cum ar fi rozmarinul stimulator sau lavanda liniștitoare. De-a lungul anilor, am încorporat cunoștințele noastre dobândite din aromoterapie în bogata noastră experiență cu parfumuri. În dezvoltarea compozițiilor de parfum, parfumierii noștri se inspiră din natură și din aromele bogate de plante cu flori, conifere și frunze. Uleiurile esențiale sunt combinate cu experiență, astfel încât mirosurile pure ale plantelor să trezească simțurile.

Eficacitatea medicamentelor noastre

Eficacitate, siguranță și calitate - acestea sunt pietrele de temelie ale cercetării noastre farmaceutice. Weleda este o companie farmaceutică modernă, cu o lungă istorie. Multe dintre remediile noastre și-au dovedit eficacitatea de-a lungul multor ani. Pentru a obține și mai multe cunoștințe cu privire la eficacitatea medicamentelor noastre, colectăm date clinice și participăm la proiecte de cercetare universitare. De asemenea, efectuăm propriile noastre studii preclinice și clinice pentru a ne putea dezvolta în continuare medicamentele existente și pentru a dezvolta și altele noi în viitor.

Cum funcționează medicamentele Weleda?

A fi bolnav înseamnă că organismul nostru este dezechilibrat. Ca o completare a medicinei convenționale, medicina antroposofică reprezintă o abordare integrativă ce vizează sprijinirea mecanismelor de autoreglare ale organismului nostru pentru a depăși boala ori de câte ori este posibil și rezonabil. Remediile antroposofice sunt concepute pentru a ne stimula apărarea naturală și capacitatea de autovindecare. Acestea pot face acest lucru deoarece ingredientele active special preparate pe care le conțin fiecare au un efect specific asupra funcțiilor afectate ale organelor.

Cum ne desfășurăm cercetările?

Producem o gamă variată de medicamente încă din anul 1921. Astăzi, ne focalizăm, în principal, pe realizarea de studii științifice privind eficacitatea preparatelor noastre existente și pe dezvoltarea de noi produse. Cercetarea noastră are la bază cunoștințele noastre despre medicina tradițională pe bază de plante și antroposofie, combinate cu metodele moderne de cercetare științifică.

Ce cercetăm noi?

Cercetarea noastră se focalizează pe domenii ce afectează, actualmente, multe persoane: boli oculare, tulburări de somn și alte plângeri legate de stres, boli cardiovasculare, tulburări digestive, răceli și boli de piele. Efectuăm cercetări de bază aprofundate și cercetăm efectele medicamentelor pe care le producem, folosind procesele noastre speciale de fabricație a produselor farmaceutice. Unul dintre proiectele noastre actuale este dezvoltarea unui medicament pe bază de plante inovatoare pentru tratamentul tulburărilor de somn.

Cercetarea farmaceutică la Weleda înseamnă deschiderea de noi terenuri, îndrăzneala pentru inovație și furnizarea de dovezi științifice clare a eficacității medicamentelor noastre.
Dr. Aldo Ammendola, șef departament dezvoltare și cercetare

Oferim dovezi științifice

Au fost publicate aproape 300 de studii clinice cu privire la medicamentele antroposofice. Există dovezi foarte bune pentru eficacitatea anumitor medicamente, cum ar fi spray-ul pentru febra de fân (rinita alergică) Weleda (Gencydo) cu lămâie și gutui.

Un exemplu deosebit de convingător este studiul IIPCOS (Studiul internațional privind rezultatele asistenței primare) ce compară tratamentul convențional și antroposofic al infecțiilor respiratorii acute și ale urechii la adulți și copii.

Rezultatele indică faptul că medicii care adoptă o abordare antroposofică rareori prescriu antibiotice, în comparație cu medicii care își tratează pacienții în mod convențional. Cu toate acestea, pacienții care au primit tratament antroposofic nu au acuzat dureri și nu au prezentat simptome mai repede și au fost, în general, mai mulțumiți de terapie.