sănătate

Atenție la vreme: Provocări pentru pielea noastră

Pielea este bariera naturală a corpului nostru, dar, în același timp, ne conectează cu mediul înconjurător. Pielea noastră reacționează la ceea ce întâlnește din exterior. În special aerul uscat, fie el rece sau cald, poate reduce conținutul de umiditate al pielii.

Anumite condiții meteorologice reprezintă o provocare specială pentru pielea noastră:

Frigul

În timpul sezonului rece, pielea noastră este adesea mai uscată deoarece glandele sebacee și glandele sudoripare sunt mai puțin active în această perioadă. Acest lucru poate slăbi bariera cutanată. În anotimpul rece, umiditatea generală a aerului tinde să fie mai scăzută, cauzând evaporarea unei cantități mai mari de umiditate din piele decât în lunile mai calde. Schimbarea constantă între temperaturile geroase de afară și temperaturile semnificativ mai ridicate din încăperile încălzite poate irita pielea

Căldura

Transpiram mai mult în aerul cald și uscat al verii, ceea ce face ca pielea să piardă umiditate mai rapid. Lumina soarelui este benefică prin stimularea formării „hormonului fericirii” serotonina, precum și a vitaminei D. Totuși, expunerea prelungită la soare încălzește pielea, extrăgând umezeala. Dacă există o adiere plăcută, deseori nu observăm pierderea de umezeală din piele până mai târziu, când începe să se contracte și să fie uscată.

Aerul condiționat

Aerul rece și uscat produs de aparatele de aer condiționat extrage umezeala din piele, astfel încât aceasta devine uscată și fragilă mai rapid.

Vântul și praful

Vântul și praful pot afecta, de asemenea, pielea. Acest lucru include praful fin, transportat de vânt. Diferitele tipuri de piele reacționează în grade diferite, uneori devenind uscate și aspre ca șmirghelul. În funcție de cât de des și cât de intens este expusă pielea influențelor vântului și prafului, abraziunea pe care o provoacă poate deteriora stratul exterior al epidermei și poate reduce nivelul de hidratare al pielii.

În ansamblu, compoziția individuală a pielii, modul în care o hrănim din interior și felul în care ne îngrijim pielea la exterior joacă un rol important în felul în care vremea afectează pielea.

 

MORE ARTICLES ABOUT SĂNĂTATE

Arată tot

RELATED ARTICLES

Natură

Cum ajută compostul la solul grădinii tale

Îngrășământul este o modalitate excelentă de a face un sol sănătos, bogat în nutrienți. Martina Kolarek, biochimist și specialist în compost fierbinte, oferă sfaturi de specialitate cu privire la realizarea „aurului grădinarului”.

Citește mai multe