Lavandă

O minunată formă de relaxare, care calmează trupul și sufletul.

Câmpuri violet intens cât vezi cu ochii. Un vânt cald mângâie florile și răspândește mirosul intens de lavandă peste întinderile tăcute. O imagine tipică de vacanță din Provența franceză? Nu neapărat, pentru că lavanda se dezvoltă foarte bine și pe solul negru al Moldovei. Lucrăm în parteneriat cu 200 de mici fermieri moldoveni, iar recoltele lor stau la baza uleiului de lavandă, ce dă mireasma liniștitoare a multora dintre produsele noastre.

Un element clasic în aromaterapie

Arbustul cu frunze argintii era prețuit încă din vechime la baie și la spălat, grație efectului său relaxant și calmant. Numele de lavandă provine, probabil, de la verbul latinesc lavre, a spăla. Lavanda a fost sursa de inspirație pentru multe povești și mituri, unele conținând chiar fărâme de realitate, atât de greu de dovedit, totuși, în zilele noastre. De exemplu, în mormântul faraonului egiptean Tutankamon, au fost găsite vase cu alifie ce mirosea a lavandă chiar și după 3.000 de ani. Se poate, așadar, ca vechii egipteni să fi folosit lavanda la îmbălsămarea mumiilor lor.

Relaxează întregul corp

Nota de lavandă este una clasică și în aromoterapie. Culoarea sa intensă, albastru-violet fascinează privirea, iar uleiurile sale eterice calmează sistemul nervos central. De fapt, lavanda are un efect relaxant pentru întregul corp – uleiul de lavandă ajută la calmarea agitației nervoase, luptă împotriva insomniei, a crampelor și chiar a problemelor cardiovasculare și a indigestiei. Efectul echilibrant al acestei plante medicinale antice echilibrează trupul și spiritul după o zi agitată. Oamenii care se detașează cu greu de problemele cotidiene, pot, la căderea nopții, face o baie sau un duș cu lavandă, se pot masa cu uleiul relaxant și se pot pregăti apoi pentru un somn liniștitor.

Ulei de Masaj Relaxant cu Lavandă

Ulei de corp pentru o relaxare totală pentru piele normală sau uscată
Lavendel Entspannungsdusche

Loţiune Cremoasă de Duş cu Lavandă

Relaxare sublimă într-o loțiune cremoasă de duș