Iris

Menține echilibrul între uscăciune și hidratare de la nivelul pielii

Irisul este binecunoscut din vechime ca plantă ornamentală, însă și calitățile ei de plantă medicinală au fost știute din cele mai vechi timpuri. Irisul a primit chiar și onoruri regale – floarea împodobește blazonul Bourbonilor francezi. Pentru noi, irisul și-a dezvăluit de-a lungul anilor o abilitate extraordinară: rizomul viguros reține atât de bine apa, încât planta își păstrează echilibrul chiar și în perioade de extremă umiditate sau de căldură. 

 

Irisul păstrează cu atenție echilibrul apei printr-un proces constant de generare, colectare, retenție și depozitare de apă, având în rădăcină un mucilagiu ce reține apa, precum și substanțe absorbante cum ar fi zahărul sau amidonul. În același timp însă, structura frunzelor și a tulpinii este construită în așa fel, încât irisul rezistă bine și în perioadele cu apă din abundență, datorită formei sale simple, austere, verticale și designului architectural unic al florilor sale.

Un model pentru pielea tânără

Așadar irisul este un model ideal pentru piele când vine vorba de reglarea hidratării și, datorită acestor caracteristici, irisul este benefic inclusiv pentru pielea adolescenților. Acolo unde pielea este normală, sănătoasă, tânără, catifelată, fermă, rozalie, nici prea uleioasă și nici prea uscată, aceasta se datorează echilibrului perfect între hidratarea optima și înfățișarea fără cusur. Însă la vârsta de 20 de ani viața e plină de suișuri și coborâșuri – tinerii stau pentru prima oară pe propriile picioare, încearcă viața în toate aspectele ei și câștigă noi experiențe. Aceste schimbări se reflectă deseori și la nivelul pielii, în special între 21 și 28 de ani, când tinerii experimentează intens. În această perioadă a vieții pielea e pusă deseori în situații extreme și poate deveni uscată, fragilă și predispusă la inflamații. 

Un maestru al echilibrului

Aici găsim punctele comune cu irisul: oamenii au abilitatea superioară de a echilibra funcțiile regneratoare și degenerative din fiecare organ. Irisul, grație forțelor sale regeneratoare și a capacității de hidratare, este un adevărat maestru al echilibrării extremelor. Frumusețea, luminozitatea și longevitatea plantei depind de extraordinara ei abilitate de echilibrare, de adăugare sau de retenție de apă, în funcție de situație. În combinație cu uleiul de jojoba și cu hamamelisul calmant, irisul reglează pielea sănătoasă, pentru ca hidratarea să fie echilibrată și pielea tânără să își păstreze frumusețea naturală.

Iris Nachtpflege

Iris Cremă de Noapte

O cremă bogată de noapte pentru pielea uscată, deshidratată
Iris Feuchigkeitspflege

Iris Cremă Hidratantă

Hidratant natural pentru piele normală sau mixtă, crema poate fi utilizată atât în timpul zilei, cât și seara şi inclusiv ca bază pentru machiaj.
Iris Tagespflege

Iris Cremă de Zi

Hidratare echilibrată pentru tenul uscat și foarte uscat