Dezvoltarea socială durabilă

Acțiunea etică

Weleda își asumă responsabilitatea pentru locurile în care muncim și pentru oamenii implicați în procesele de fabricație a produselor noastre. Responsabilitatea socială îi ajută pe oameni și organizațiile în care aceștia activează să aibă un impact pozitiv asupra dezvoltării, asupra afacerii și asupra societății. În calitatea noastră de companie orientată social, ne străduim să oferim securitate, dezvoltare individuală și bunăstare globală angajaților, furnizorilor și partenerilor noștri. Prin asta sunt asigurate standarde sociale minime, prețuri echitabile și angajamente pe termen lung.

UEBT

În octombrie 2011, Weleda a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii pentru Comerț Bio și Etic (UEBT), o organizație non-profit ce reprezintă un standard recunoscut global pentru achiziția și utilizarea durabilă a materiilor prime. Prin acest parteneriat Weleda și-a reafirmat principiile practicii etice de afaceri și s-a angajat să respecte standardul UEBT în ce privește achiziția de materii prime. Valorile UEBT precum conservarea, folosirea durabilă a biodiversității și remunerarea echitabilă a partenerilor din lanțul de aprovizionare, corespund principiilor fundamentale ale Weleda.

 

Ori de câte ori pot fi convenite salarii minime, Weleda asigură un venit de bază corespunzător tuturor partenerilor săi de livrare. Auditul UEBT efectuat la fiecare trei ani asigură integrarea treptată a tuturor furnizorilor. Ne dorim să avem contracte pe termen lung cu furnizorii noștri pentru că asta asigură o planificare fiabilă de ambele părți – iar partenerilor noștri de livrare le este astfel acordată o nouă certificare în comerțul echitabil, care-i ajută să-și poată promova mai bine produsele pe piață.

Comunități, parteneri și acționari

Weleda întreține relații de bună vecinătate și de cooperare cu comunități și instituții din multe țări. Colaborăm cu parteneri locali ce își formează în mod continuu angajații și îi remunerează echitabil. Asta include o cooperativă din Maroc, ce produce ulei de argan de înaltă calitate pentru gama noastră de produse de îngrijire pe bază de rodie, o afacere de familie din Mexic, ce produce ulei de susan pentru diversele game de îngrijire a tenului și o cooperativă producătoare de ulei de migdale în Spania. Pentru a rămâne conectați la schimbările din lanțul de livrare pentru materiile prime și pentru serviciile în ansamblu, continuăm să colaborăm îndeaproape cu furnizori și acționari.

Dezvoltarea profesională și echilibrul dintre viața profesională și cea de familie

Dezvoltarea socială durabilă înseamnă la Weleda și responsabilitatea pe care ne-o asumăm pentru angajații noștri. Weleda se consideră a fi un loc al dezvoltării umane în care se împărtășesc responsabilități. Competența socială a managerilor noștri este crucială pentru a asigura o colaborare profesională sănătoasă. Programul nostru ‘Management în prim-plan’ a fost lansat în 2013 cu scopul de a introduce standarde obligatorii de conducere, precum și de a forma manageri care-și sprijină angajații– toți managerii Weleda vor fi finalizat acest proces până în 2016. Weleda also places great value on development opportunities for the 1,900 employees. To keep a work-family life balance, there are numerous support services available, including company-operated day care centres in Germany and France.

Inspirând tinerele talente

Sprijinul acordat ucenicilor și tinerelor talente este de asemenea important pentru Weleda și suntem implicați în mai multe programe de formare profesională ocupațională și în parteneriate cu universitățile pentru a atrage în companie noi abilități.  Ucenicii sunt invitați în excursii, cum ar fi cele la ferma Demeter, la traininguri internaționale, grupuri de lucru în domeniul antropozofic sau alte programe de  pregătire. În Germania ucenicii administrează o ‘mini-companie’ încă din 2013, cu scopul de a le facilita cunoașterea tuturor proceselor necesare dezvoltării unui produs. Ei au creat săpunul Weleda, vândut deja în Germania.

Mai multe subiecte interesante

Află despre responsabilitatea Weleda

Angajamentul nostru față de mediu variază de la aspecte legate de biodiversitate, prin procurarea materiilor prime, utilizarea resurselor naturale și a ambalajelor durabile.

Protecția mediului în contextul dezvoltării durabile

Dezvoltare durabilă

O economie dezvoltată durabil este aceea în care resursele pământului nu sunt consumate mai repede decât natura reușește să le reînnoiască. Profitabilitatea este rezultatul ecosistemelor înfloritoare și al comunităților dezvoltate.

Sustenabilitate economică