Dezvoltare economică durabilă

O economie durabilă este aceea în care resursele Pământului nu sunt utilizate într-un ritm mai rapid decât cel necesar naturii pentru a se regenera.

Profitabilitatea este produsul ecosistemelor înfloritoare și al comunităților prospere. Beneficiile sunt împărțite în mod echitabil. Pentru Weleda, o economie etică, capabilă să aducă plus-valoare reprezintă mai mult decât o vorbă goală – o astfel de economie ar trebui să se afle în miezul unei afaceri, alături de oamenii care o construiesc.

O economie ce aduce plus-valoare

O economie durabilă se construiește, în opinia noastră, pe principii etice, pe inovație, pe investiții și pe o bază financiară solidă, folosind resursele disponibile în avantajul nostru. Ideea este să utilizăm aceste resurse într-un mod eficient, responsabil și care să aducă atât beneficii pe termen lung, cât și un profit constant. Pentru a crește valoarea companiei, Weleda se concentrează atât pe consumatori, cât și pe angajați - dezvoltarea lor personală, sănătatea lor și aspirația spre un stil de viață echilibrat, care să includă bunăstarea fizică. Aceasta e definiția pe care o dăm noi unei economii etice, ce aduce valoare adăugată.

Câștiguri și investiții

Înțelegerea economică profundă determină orientarea companiei noastre. Pentru a menține vie viziunea companiei, e esențial să asigurăm independența și autonomia pe termen lung, însă, atâta timp cât nu avem succes economic, nu putem implementa o strategie durabilă de afaceri. E nevoie de profit în afaceri pentru a investi în dezvoltarea durabilă a economiei și a mediului.

Reducerea riscului

Prin administrarea responsabilă a afacerii, Weleda îmbunătățește capacitatea companiei de a managementa riscul – de la comportamentul în piață și problemele de mediu până la relațiile cu angajații, grupurile de interese și părțile interesate. Se creează astfel valoare durabilă, ce poate fi distribuită angajaților prin profit, investitorilor prin dividende și publicului larg din țările în care operăm prin plata de taxe.

Valoare adăugată

Valoare adăugată pentru companie

Acțiunile Weleda aduc valoare companiei noastre, iar raportul nostru financiar explică contribuția Grupului Weleda la venitul privat și public, aratând de asemenea și cheltuielile făcute de Weleda pentru a atinge performanța companiei și modul în care a fost distribuită valoarea adăugată.

 

În anul financiar 2013, performanța financiară s-a îmbunătățit, acest lucru fiind reflectat într-o creștere de 16.8 milioane de EUR în performanța Grupului și o cifră de afaceri anuală de 343.9 milioane de EUR.

 

După scăderea plăților în avans, valoarea adăugată a Grupului Weleda a ajuns la suma de 134.9 milioane de euro.

Valoare adăugată pentru angajați 

Valoarea adăugată pentru angajații Grupului Weleda s-a ridicat la suma de 71.704 euro.

 

Valoare adăugată pentru comunități

O sumă de șapte cifre a fost din nou cheltuită pe donații și contribuții similare în 2013, din care 1.5 milioane de euro au fost donate Universității pentru Știința Spiritului din Dornach. 

 

Valoare adăugată pentru autoritățile publice

O sumă de 4.4 milioane de euro a fost distribuită ca dobândă creditorilor și dividende de 5 per cent au fost împărțite acționarilor în 2013.

 

Valoare adăugată pentru creditori, investitori și acționari

O sumă de 4.4 milioane de euro a fost distribuită ca dobândă creditorilor și dividende de 5 per cent au fost împărțite acționarilor în 2013. 

“Weleda își tratează angajații ca pe co-antreprenori, parte din procesul de afaceri. Încurajarea și promovarea unui simț al responsabilității personale, împărtășit de fiecare angajat sunt extrem de importante pentru noi.”

Mai multe subiecte interesante

O poveste de succes bazată pe principii puternice

Încă de la înființare, Weleda a urmărit atingerea unor obiective care decurg din principiile sale fondatoare. Produsele sunt menite să sprijine oamenii în dezvoltarea lor personală, restabilirea sănătății și atingerea echilibrului fizic și psihic.

Cine suntem

Frumusețea este echilibrul între corp, minte și suflet

Promisiunea noastră este de a vă aduce inspirație și energie la nivel mental, emoțional și spiritual. În același timp, vă sprijinim în demersul vostru de a vă descoperi pe sine și de a vă genera propriile resurse de vitalitate.

Frumusețe naturală

Un sistem de medicină integrativă

În cadrul Weleda, noi lucrăm având o abordare holistică în terapia medicală. Ne-am orientat cunoașterea și practica având ca bază principiile medicinei antroposofice, înființată de filosoful Rudolf Steiner și de medicul Ita Wegmann.

Sănătate holistică

O companie inspirată de antroposofie

Totul a început cu un spital și un laborator farmaceutic. Acum a devenit cel mai important producător mondial de cosmetice holistice, naturale, organice și produse farmaceutice pentru terapia antropozofică.

Patrimoniul nostru