Protecția mediului

Aflați mai multe despre practicile Weleda privitoare la dezvoltarea durabilă a mediului, izvorâte din antropozofia tradițională și îmbogățite cu rezultatele ultimelor cercetări în domeniu.

O tradiție de mai bine de nouă decenii,  interacțiunea noastră atentă și responsabilă cu mediul și resursele sale are la bază ideile antropozofice ale lui Rudolf Steiner și este indispensabilă pentru Weleda. Însă angajamentul nostru de mediu nu se oprește aici, ci include de la chestiuni de biodiversitate, la achiziția de materii prime, folosirea de resurse naturale, ambalajele durabile, reducerea consumului apei și managementul deșeurilor, precum și reducerea emisiilor de gaze de seră.

Folosirea durabilă a materiilor prime

Weleda folosește în jur de 1.000 de materii prime pentru medicamente și pentru produsele noastre de îngrijire. Suntem conștienți că modul în care căutăm și extragem aceste materii prime are un impact semnificativ asupra biodiversității.

 

 

În același timp, considerăm că doar ecosistemele naturale intacte pot oferi solul și condițiile unei calități îndeajuns de bune pentru a produce materiile noastre prime naturale.

De aceea, mai mult de 78% din materiile noastre prime provin din culturi certificate organic sau biodinamice sau din flora spontană controlată și ne preocupă permanent creșterea acestui procent. Această dedicare pentru diversitatea biologică este de cea mai mare importanță pentru Weleda – fără biodiversitate produsele companiei nu ar exista.

Weleda câștigă Premiul pentru Frumusețe Durabilă

 

În 2013, Weleda a câștigat categoria Leadership Durabil din cadrul Premiilor pentru Frumusețe Durabilă, organizate de Organic Monitor. Juriul a recunoscut și a lăudat modelul de afaceri holistic și durabil al Weleda ca pe un exemplu de bună practică din industrie. Încă de la înființare în 1921, Weleda a inițiat proiecte inovative ce combină diverse aspecte ale dezvoltării durabile.

Utilizarea resurselor naturale în armonie cu mediul

Ca în fiecare companie, și la Weleda e nevoie de apă și de energie în procesul de fabricație. Angajații noștri tratează cu respect aceste resurse și îmbunătățim continuu procesele, refolosind, de exemplu, apa condensată, care este reintegrată în circuitul natural. În total, consumul de apă pe kilogram de produs fabricat a fost redus cu o pătrime (25%) în 2013.

Ne străduim de asemenea să reducem consumul de energie al companiei. Putem face asta pe căi directe sau indirecte – prin îmbunătățirea sistemelor de răcire și de ventilare, reducerea spațiilor de birouri, utilizarea mai bună a utilajelor din dotare și alte măsuri de îmbunătățire a eficienței.

 

În același timp, Weleda a crescut cantitatea de energie regenerabilă utilizată. 50.7% din energia directă și 94.3% din energia indirectă folosite în 2013 au provenit din resurse regenerabile.

Agricultura biodinamică

La Weleda, metodele proprii ale companiei de cultivare biodinamică a plantelor medicinale rămân puternic ancorate în tradiție. Agricultura biodinamică înseamnă că reproducerea animalelor, cultivarea, producția de semințe și administrarea terenurilor se desfășoară conform principiilor antropozofice. În grădinile noastre din Europa și din întreaga lume implementăm aceste metode biodinamice pentru a produce materii prime de calitate excelentă, conservând în același timp mediul și numeroasele comunități care-l populează, de la microbi la animale sălbatice.

‘Weleda și Whole Foods  împărtășesc atât de multe puncte de vedere. Parteneriatul nostru este unul de lungă durată și foarte natural. Angajamentul și grija pentru sursa ingredientelor și pentru bunăstarea plantei sunt fundamentale pentru ambele companii. Calitatea produselor este fantastică.  Mai este loc de inovație în felul în care sunt prezentate produsele pe piață și în modul în care proprietățile lor pot fi comunicate într-o formă accesibilă. Ingredientele biodinamice sunt unice. Nu veți găsi pe rafturi multe produse cultivate prin metode biodinamice.’

Maren Giuliano, Whole Foods

Ambalajele durabile

Ambalajele sunt considerate durabile dacă răspund anumitor cerințe pe care le avem. Desigur că trebuie să păstreze produsele în siguranță, dar trebuie și să fie fabricate din materiale durabile și să poată fi reciclate. Nu există în acest moment o soluție ideală care să răspundă tuturor cerințelor noastre. Continuăm să căutăm soluții pentru viitor, realizând în același timp procesul de ambalare pe cât de durabil posibil. În 2012 am creat o echipă trans-departamentală care să creeze noi soluții de ambalare. Inițiativa s-a materializat într-un număr de decizii pe care le-am implementat imediat – utilizarea cât mai multor materiale reciclate posibil, folosirea cât de mult se poate a cutiilor certificate de Consiliul de Gestionare a Pădurilor, tipărirea color în loc de tipărirea pe folie de aluminiu. Luăm de asemenea în considerare înlocuirea bine cunoscutelor noastre sticluțe din sticlă albastră cu recipiente de plastic cu impact redus asupra mediului, care sunt mai ușor de reciclat și mai ieftin de transportat datorită greutății ambalajului. Procesul de ambalare este îmbunătățit continuu prin discuții periodice cu producătorii și experții în ambalaje.

Mai multe subiecte interesante

Demersuri etice

Fiind o companie orientată către responsabilitate socială, Weleda pune un accent deosebit pe furnizarea unui sentiment de siguranță, confort și dezvoltare personală atât a angajaților, cât și a furnizorilor și a partenerilor.

Sustenabilitate socială

Dezvoltare durabilă

O economie dezvoltată durabil este aceea în care resursele pământului nu sunt consumate mai repede decât natura reușește să le reînnoiască. Profitabilitatea este rezultatul ecosistemelor înfloritoare și al comunităților dezvoltate.

Sustenabilitate economică