Oskar Schmiedel
Oskar Schmiedel, un bărbat sigur pe el care a inițiat producția de farmaceutice și cosmetice antropozofice.

Doctorul Oskar Schmiedel (30 octombrie 1887 - 27 decembrie 1959) a fost farmacist, antropozof, terapeut, om de știință goethean și teozof. A studiat chimia la Universitatea din München și s-a alăturat apoi Societății de teozofie. În 1907, după ce audiase o prelegere a lui Rudolf Steiner, a devenit discipolul său, iar în 1921 a fondat laboratorul chimic-teozofic, unde culorile din plante erau supuse cercetării antropozofice. Și-a fondat propriul laborator în 1913, destinat în principal producției de produse cosmetice.
Producerea primelor medicamente antropozofice
Nu după mult timp, Rudolf Steiner l-a rugat pe Schmiedel să mute laboratorul la Dornach. Dintr-un hangar primitiv, a ajutat la decorarea primului Goetheanum, începând în același timp să producă propriile-i medicamente antropozofice. Din 1919 a început producția intensivă de remedii, la început cu sprijinul doctorului Ita Wegman și mai târziu al doctorului Ludwig Noll (1872 – 1930), împreună cu care a creat o gamă întreagă de suplimente.
Director al Weleda timp de 35 ani

În 1922 Schmiedel a fost numit responsabil pentru departamentul de cercetare și producție de la Weleda, iar în 1924 a devenit directorul general al companiei, rămânând în această funcție până la moartea sa în 1959. Oskar Schmiedel este cunoscut și astăzi ca un pionier exemplar în domeniul farmaceuticii. El a fost cel care a fondat laboratorul antropozofic și a început să producă cosmetice și farmaceutice. Tot el a fost cel care i-a cerut lui Rudolf Steiner să țină un curs pentru medici – o acțiune care, mai mult decât oricare alta, a dat avânt medicinei antropozofice.