Oskar Schmiedel

Oskar Schmiedel, un bărbat sigur pe el care a inițiat producția de farmaceutice și cosmetice antropozofice.

Doctorul Oskar Schmiedel (30 octombrie 1887 - 27 decembrie 1959) a fost farmacist, antropozof, terapeut, om de știință goethean și teozof. A studiat chimia la Universitatea din München și s-a alăturat apoi Societății de teozofie. În 1907, după ce audiase o prelegere a lui  Rudolf Steiner, a devenit discipolul său, iar în 1921 a fondat laboratorul chimic-teozofic, unde culorile din plante erau supuse cercetării antropozofice. Și-a fondat propriul laborator în 1913, destinat în principal producției de produse cosmetice.

Producerea primelor medicamente antropozofice

Nu după mult timp, Rudolf Steiner l-a rugat pe Schmiedel să mute laboratorul la Dornach. Dintr-un hangar primitiv, a ajutat la decorarea primului Goetheanum, începând în același timp să producă propriile-i medicamente antropozofice. Din 1919 a început producția intensivă de remedii, la început cu sprijinul doctorului Ita Wegman și mai târziu al doctorului Ludwig Noll (1872 – 1930), împreună cu care a creat o gamă întreagă de suplimente.

Director al Weleda timp de 35 ani

În 1922 Schmiedel a fost numit responsabil pentru departamentul de cercetare și producție de la Weleda, iar în 1924 a devenit directorul general al companiei, rămânând în această funcție până la moartea sa în 1959. Oskar Schmiedel este cunoscut și astăzi ca un pionier exemplar în domeniul farmaceuticii. El a fost cel care a fondat laboratorul antropozofic și a început să producă cosmetice și farmaceutice. Tot el a fost cel care i-a cerut lui Rudolf Steiner să țină un curs pentru medici – o acțiune care, mai mult decât oricare alta, a dat avânt medicinei antropozofice.

Află mai mult

O metodă de cercetare la nivel mondial

Antropozofia a fost fondată de filozoful și omul de știință Rudolf Steiner, împreună cu alți colegi ce aveau idei asemănătoare.

Antropozofia

Un bărbat cu viziune

Fondatorul filozofic și spiritual al Weleda. Viziunea sa a fost aceea a unui nou proces de vindecare, urmărind o derulare din etapa cerințelor antropozofice până la producția remediilor naturale.

Rudolf Steiner