Ita Wegman

O femeie clarvăzătoare cu o viziune solidă despre reformarea tratamentului medical

Ita Wegman a influențat pozitiv Weleda și inițiativele asociate companiei. A fost o persoană cu o energie extraordinară și cu asertivitate și era deseori arbitrul final în chestiunile financiare – reușea mereu să facă rost de fondurile necesare, atunci când era nevoie de ele. A fondat clinica din Arlesheim și Institutul Clinic Terapeutic care a devenit ulterior Weleda. A fost un coleg de nădejde al lui Rudolf Steiner pe probleme medicale și elanul ei pentru fondarea medicinei antropozofice și pentru noile idei de tratament au fost indispensabile pentru dezvoltarea de succes a companiei.

O viață de pionierat

Ita Wegman (22 februarie 1876 - 4 martie 1943) s-a născut în Java de Vest, Indonezia de astăzi, și a fost fiica cea mare a unei familii coloniale olandeze. A venit în Europa la sfârșitul secolului al nouăsprezecelea și a studiat gimnastica terapeutică și masajul. În 1902, la 26 de ani, l-a cunoscut pentru prima oară pe Rudolf Steiner și cinci ani mai târziu și-a început studiile de medicină la Universitatea din Zürich, care accepta deja femei studente pentru disciplinele medicale. A primit diploma de doctor în 1911, cu o specializare în medicina pentru femei și a început să lucreze într-un centru medical. În 1917 și-a deschis propria clinică  și, la indicațiile lui Steiner, a creat un tratament pentru cancer cu extract de vâsc. Acest prim remediu, pe care l-a numit Iscar, s-a transformat ulterior în Iscador și a devenit un tratament aprobat pentru cancer în Germania și în alte țări.

Fundația unei clinici și o casă terapeutică care sunt încă aici astăzi

În 1920 a cumpărat un teren în Arlesheim, iar în următorul an și-a deschis acolo propria clinică, Institutul Clinic Terapeutic.  A fost urmată de o mână de doctori care au venit să lucreze cu ea la institut, iar numărul lor a crescut constant în următorii ani. Încetul cu încetul institutul a devenit primul centru de medicină antropozofică. Apoi a fondat un cămin pentru copiii cu handicap mental,  Haus Sonnenhof, în Arlesheim. În aceeași perioadă, a creionat împreună cu Rudolf Steiner și Oskar Schmiedel principiile medicinei antropozofice și compania Weleda.

În jurul anului 1923, Rudolf Steiner i-a propus lui Wegman să se alăture Comitetului Executiv al recent reformatei Societăți de Antropozofie la Goetheanum în Dornach, Elveția. Ita Wegman a fost numită de asemenea directorul secției medicale a laboratorului de cercetări de la Goetheanum.

Află mai mult

Director al Weleda timp de 35 ani

Un bărbat sigur pe el care a inițiat producția de farmaceutice și cosmetice antropozofice.

Oskar Schmiedel

O metodă de cercetare la nivel mondial

Antropozofia a fost fondată de filozoful și omul de știință Rudolf Steiner, împreună cu colegi care-i împărtășeau opiniile.

Antropozofia

Un om cu o viziune

Fondatorul spiritual și filozofic al Weleda. A lui a fost viziunea unui nou proces de vindecare, pornind de la premisele antropologice până la remediile concrete și producția de medicamente.

Rudolf Steiner