Anotimpurile vieții

O lume în continuă schimbare

 

Este atât de bine știut și de evident, deși de cele mai multe ori nici nu observăm – lumea din jurul nostru este într-o stare de schimbare ciclică și de progres. Și așa cum anotimpurile demonstrează ciclul natural, așa și corpurile noastre se modifică constant. Cum la fiecare șapte ani ciclul se închide, iar celule noastre se reînnoiesc , la fiecare șapte ani conștiința noastră are ocazia de a se dezvolta în mod profund.

De la dezvoltare fizică la creștere spirituală

Antropozofia este de părere că viața noastră este împărțită în cicluri de șapte ani și ne îndeamnă să observăm cum ies la iveală anumite aspecte ale umanității pe măsură ce ne continuăm dezvoltarea. În primele trei perioade de câte șapte ani (de la 0 la 21 de ani), corpul se dezvoltă de la stadiul de bebeluș la cel de adolescent. Odată ce prima etapă fizică se încheie, încep alte trei perioade de câte șapte ani (de la 21 la 42 de ani), când se dezvoltă spiritul și sufletul. E o perioadă în care ne întrebăm cine suntem, cum vrem să trăim, ce ne diferențiază de ceilalți. Între 42 și 63 de ani se dezvoltă gradual mintea și așa numitul  ‘sine superior’.  În această perioadă a vieții ne punem tot mai mult în slujba altor oameni și împărtășim din cunoștințele noastre celorlalți pentru a-i sprijini și a-i călăuzi. Aceste modificări nu se întâmplă tot timpul spontan, cu calm și mulțumire. E nevoie uneori de frământări și crize pentru a ne putea dezvolta personal. Vestea bună este că, dacă îmbrățișăm aceste transformări conștient, acceptând fapul că ele se întâmăplă, avem o mare șansă de a da în mod activ vieții noastre o nouă direcție.

Filozofia Weleda este că e natural să înaintezi în vârstă – nu vrem să stopăm acest proces și nu vrem să întinerim pe nimeni. Ce ne dorim este ca clienții să se simtă și să arate bine, descoperindu-le frumusețea interioară în fiecare etapă a vieții. Strălucirea interioară este foarte importantă pentru noi.

O viață la extreme

De ce are nevoie pielea între 21 și 28 de ani?

Tinerii adulți se află în cea mai colorată fază a vieții lor. Sunt în final destul de independenți pentru a descoperi ce are lumea de oferit și multe lucruri se schimbă pentru ei. În această perioadă a vieții oscilăm între entuziasmul descoperirii și dorința de securitate. Aceste schimbări constante se reflectă de cele mai multe ori la nivelul pielii, care poate fi uscată sau sensibilă, dar și plină de impurități și predispusă la  inflamații.

 

Irisul are talentul natural de a echilibra extremele. Tulpina reglează atât de bine umiditatea, încât planta se simte confortabil să crească în mlaștină, deși poate traversa fără efort și perioade extrem de secetoase. Ca plantă-emblemă pentru produsele noastre de îngrijire a pielii, irisul conferă pielii tinerilor proprietățile de care are nevoie,  ajutând-o să se autoechilibreze și să își regăsească echilibrul sănătos.

Iris Tagespflege

Iris Cremă de Zi

Hidratare echilibrată pentru tenul uscat și foarte uscat
Iris Feuchigkeitspflege

Iris Cremă Hidratantă

Hidratant natural pentru piele normală sau mixtă, crema poate fi utilizată atât în timpul zilei, cât și seara şi inclusiv ca bază pentru machiaj.
Iris Nachtpflege

Iris Cremă de Noapte

O cremă bogată de noapte pentru pielea uscată, deshidratată

Viața în momentele ei de maximă înflorire

De ce are nevoie pielea între 28 și 42 de ani?

Când ne apropiem de vârsta de 30 de ani, descoperim că viața are un sens mai adânc. Nu e doar despre a experimenta cât mai mult posibil, ci mai degrabă despre calitate și despre impactul experiențelor noastre. Munca, familia, timpul liber, prieteniile – jonglăm cu mai multe solicitări în același timp în această fază a vieții. Emoțional oscilăm deseori între exuberanța adolescentină la seninătatea matură. Și pielea noastră trece prin schimbări similare – e încă tânără și elastică, dar au apărut deja primele riduri de expresie și nu se mai adaptează atât de ușor la stres ca în trecut. În această etapă a vieții, frumosul măceș oferă armonia și regenerarea atât de necesare. Gingaș și robust în același timp, el combină contrariile și echilibrează oscilațiile. În produsele noastre de îngrijire corporală și a tenului pe bază de măceș, uleiul din semințe de Rosa Mosqueta susține structura pielii și o ajută să nu-și piardă hidratarea. În mod subtil, măceșul fortifiază pielea și reduce astfel primele riduri.

Viața cu toate fațetele ei

De ce are nevoie pielea între 42 și 56 de ani?

În timp ce îmbătrânim, acumulăm tot mai multă experiență. Ne-am realizat în viață, stăm fermi cu ambele picioare pe pământ, suntem în mijlocul lucrurilor și avem o charismă personală – ceea ce numim, cu alte cuvinte, ‘caracter’. În timp ce înainte priveam mereu în viitor, acum devenim tot mai conștienți de importanța trecutului. Însă această fază a vieții nu este un punct imobil, ci mai degrabă unul pivotal din care pot izvorî din nou noi direcții. Rodia este planta care oglindește perfect această stare de echilibru. Fazele ei de dezvoltare nu se întâmplă secvențial, ca la alte plante, ci concomitent și intercorelat. În fiecare fază a dezvoltării în plantă se oglindesc atât trecutul, cât și prezentul. De aceea ingredientele active ale rodiei se potrivesc atât de bine pielii aflate la această vârstă. E vremea în care pielea reușește tot mai greu să se hidrateze, se uscă mai repede și își pierde din fermitate și elasticitate. Gama noastră de îngrijire corporală și a tenului pe bază de rodie este capabilă să însoțească aceste transformări, sprijinind regenerarea pielii și a celulelor.

Granatapfel Tagespflege

Rodie Cremă Regeneranta de Zi pentru Fermitate

Regenerează și protejează, pentru o piele plină de strălucire
Granatapfel Nachtpflege

Rodie Cremă Regeneranta de Noapte pentru Fermitate

Regenerare pe timpul nopții pentru pielea matură, cu protecție celulară antioxidantă
Granatapfel Serum

Rodie Ser Regenerant pentru Fermitate

Ser intensiv ce fortifică și protejează pielea.
Granatapfel Augenpflege

Rodie Cremă Regeneranta pentru Zona Ochilor

Creată special pentru zona din jurul ochilor

Reorientare și noi începuturi

De ce are nevoie pielea după 56 de ani?

După ce am fost decenii la rând implicați activ în viața de zi cu zi, găsind împlinirea în organizarea familiei și a  muncii, mulți dintre noi încep acum să caute o dimensiune nouă, spirituală a vieții. Ne dorim să avem mai mult timp pentru noi și putem să ne mutăm focusul de la  ‘trebuie’ la ‘pot’ sau ‘îmi doresc’. Femeia matură începe să se detașeze de viața ei de zi cu si și să descopere noi oportunități, are încredere în experiența ei și în intuiția de a trăi o nouă viață ca un individ cu caracter unic.

Luminița cea auriu-strălucitoare s-a distanțat și ea de ritmul normal din universul plantelor, înflorind la căderea întunericului. Ea promovează noul sine al femeii mature, susținând sănătatea pielii și oferind noii individualități posibilitatea de a înflori. Luminița interacționează cu pielea matură -  înclinată să se usuce, să fie tensionată și să facă riduri – transmițând impulsuri regenerante ce stimulează, stabilizează, fortifică barierele pielii și dezvăluie o strălucire interioară unică.

Află mai mult

Integrarea medicinii convenționale cu cea antroposofică

La Weleda, ne străduim pentru o abordare holistică în terapia medicală. Construim cunoștințele și practica noastră pe principiile medicinei antroposofice.

Sănătate holistică

Frumusețe din interior

Recunoaștem frumusețea în solul pe care îl folosim, în florile pe care le cultivăm și în parteneriatele pe care le construim. Și, în mod natural , vom vedea, de asemenea, frumusețe în tine.

Strălucire interioară

Tot ce e mai bun din natură

Produse naturale pentru sănătate și vitalitate, adaptate la nevoile fiecăruia.

Cosmetice naturale