Weleda astăzi

Weleda Franța, Huningue

Weleda – un pionier și un producător global de cosmetice naturale holistice și de produse farmaceutice antropozofice ce aduc oamenilor vindecarea, bunăstarea și vitalitatea.

Cele trei sedii principale ale Weleda sunt foarte apropiate, cu sediul central din Arlesheim, Elveția aflat la doar câțiva kilometri depărtare de sediul Weleda din Huningue, Franța. Spațiile de producție din Schwäbisch Gmünd de lângă Stuttgart se află la doar 250 kilometri nord-est în Germania. În aceste trei locuri se procesează peste 1.000 de materii prime naturale, obținute în mod durabil pentru produsele Weleda. Peste 100 de produse cosmetice naturale, 10 produse dietetice și aproape 2.500 de medicamente sunt create tot aici. 

Standarde înalte, calitate ridicată

 

În procesul de fabricație a produselor noastre urmărim cele mai înalte standarde de calitate și utilizarea meticuloasă a resurselor. Aproape 78% din materiile prime provin din culturi organice sau biodinamice și din flora spontană controlată. Toate produsele au în compoziție exclusiv substanțe naturale – evităm în mod constant conservanții artificiali și coloranții. Weleda se bucură de o reputație excelentă în ce privește calitatea, încrederea și dezvoltarea durabilă a afacerii.

Structura companiei

 

Weleda are 19 acționari majoritari, iar în companie lucrează aproape 2.000 de angajați în întreaga lume. Aproape 40% din capital și 80% din drepturile de vot ale Weleda AG sunt deținute de doi acționari majoritari, Societatea de Antropozofie Generală (AAG, Dornach, Elveția) și Clinica Arlesheim (KA, Arlesheim, Elveția), fosta Clinică Ita Wegman. Restul acțiunilor și titlurile de participare fără drept de vot se află în circulație liberă. Doar membrii AAG pot fi înscriși în Registrul Acționarilor. În ce privește vânzările, Weleda e prezentă în peste 50 de țări de pe toate continentele.

Sustenabilitate încă de la începuturi

De la fondarea companiei în 1921, Weleda a acționat responsabil din punct de vedere social, economic și de mediu în toate operațiunile sale, de la achiziția materiilor prime la producția, ambalarea și distribuția de produse cosmetice și farmaceutice.

Weleda crește de asemenea și plante medicinale și își produce tincturile în laboratorul propriu, unde sunt procesate materii prime și prin distilare, extragere sau potențare. Deși unele dintre metodele noastre s-au schimbat de-a lungul timpului, nu ne-am trădat niciodată principiile și am rămas fideli fondatorilor noștri și viziunii lor despre companie. Operăm pe baza acelorași principii sociale, economice și de mediu încă de la înființare. Suntem convinși că această consistență face diferența pentru cei din jurul nostru.

Află mai mult

Un angajament puternic

Tradiția și inovația sunt la fel de importante pentru Weleda. Ele sunt baza pentru angajamentul nostru de lungă durată a celor trei piloni ai durabilității mediului, sociale și economice.

Sustenabilitatea Weleda

Un nucleu puternic

Până în prezent Weleda rămâne fidelă principiilor spirituale puternic deținute de fondatorii săi.

Mai multe despre patrimoniul Weleda