Procesul de fabricație a produselor farmaceutice

Materiale de înaltă calitate și procese de fabricație unice asigură produse farmaceutice de primă mână

Pentru a ne fabrica produsele farmaceutice, folosim doar materii prime de înaltă calitate și cu origine demonstrată. Pentru a menține acest standard înalt, ne cultivăm plantele medicinale în grădinile proprii de plante medicinale. Fabricația produselor farmaceutice este în conformitate cu farmacopeele, în timp ce procesul de producție se bazează pe trei elemente esențiale: procesele ritmice speciale, procesul de încălzire treptată și modul nostru unic de folosire a metalelor și mineralelor.

Materii prime de înaltă calitate din grădinile Weleda

În medicina antropozofică, ingredientele unei substanțe sunt importante pentru efectele lor terapeutice, însă la fel de importante sunt și proveniența și procesarea ulterioară – întreaga biografie a substanței. Mai presus de toate e vorba de calitatea din care derivă totul – calitatea excelentă, puritatea și autenticitatea sunt primordiale pentru toate substanțele noastre.

 

Parteneriate pentru plantele care nu pot fi cultivate

Pentru a se asigura de asta, Weleda are grădini proprii de plante medicinale, inclusiv cea mai mare grădină de plante medicinale din Europa – cu 180 de specii de plante pe 16 acri de teren administrat biodinamic. Agenții vindecători din aceste plante sunt incluși în medicamentele Weleda, însă promovăm de asemenea în întreaga lume și proiectele de cultivare ecologică și controlată a plantelor medicinale și, pentru anumite ingredientele, terenurile auditate, unde ingredientele sălbatice pot fi culese în condiții sigure. Alte materiale esențiale pentru medicamentele antropozofice pot fi de origine anorganică, animală sau metalică. Compoziția acestor materii prime este la fel de importantă pentru producția de medicamente. Metalele și mineralele folosite nu sunt achiziționate în formă finită, ci sunt preparate de noi de la stadiul natural originar. 

Procesele de fabricație a produselor farmaceutice

 

Odată ce am adunat materiile prime de înaltă calitate, acordăm o atenție deosebită proceselor de fabricație a produselor farmaceutice și rețetelor speciale în care sunt incluse, pentru că acestea sunt la fel de importante pentru calitatea și efectul medicamentelor Weleda. În primul rând ne conformăm farmacopeelor pentru procesarea de materii prime și transformarea lor în medicamente – asta include măsurători de calitate și controale regulate din partea instituțiilor guvernamentale. Luăm frecvent eșantioane din materiile noastre prime și le verificăm pentru a ne asigura că nu sunt contaminate cu pesticide, metale grele sau că nu sunt infestate cu bacterii sau ciuperci.

Weleda procesează materiile prime prin trei metode distincte – procesul ritmic special, procesul de încălzire treptată și modul unic în care folosim metalele și mineralele. Avem de asemenea trei procese de fabricație unice practicate doar la Weleda: oglinda metalelor, ‘vegetalizarea’ metalelor și metoda Rh.

Oglinda metalelor

Oglinda metalelor reprezintă un fel de ‘cură de întinerire‘ pentru un anumit metal. În acest proces metalul este lichefiat și apoi evaporat printr-o creștere constantă a temperaturii în vacuum. În acest fel metalul se reflectă ca o oglindă metalică pe pereții de sticlă ai recipientului. Un metal vechi de poate milioane de ani este purificat și întinerit, iar ‘noul’ metal este mult mai activ și mai dinamic în ce privește efectul decât metalul ‘vechi’. 

‘Vegetalizarea’ metalelor

În vederea ‘vegetalizării’ metalelor, se realizeză un preparat solubil dintr-un minereu sau un metal în stare naturală. Acesta servește ca ‘îngrășământ’ pentru terenul în care este cultivată planta medicinală. Planta este recoltată și transformată în compost în perioada înfloririi și, în următorul an, compostul fertilizează un nou strat pentr aceeași specie de plante. Acest proces se mai repetă o dată și apoi, la a treia generație, planta este procesată în produs medicinal. Metalul fără viață a devenit parte a procesului vital, fiind astfel potențat și dinamizat.

Metoda Rh

Cu ajutorul metodei R (R semnifică ritmul), se realizează procesarea umedă a plantelor proaspete. Sucurile presate din plante sunt încălzite în mod repetat la 37°C și agitate ritmic dimineața. Seara, sunt răcite la 4°C și din nou agitate ritmic. Atâta timp cât produsul fermentat rezultat este sigilat și depozitat la rece, nu este nevoie de conservanți. Produsele fabricate prin metoda R sunt disponibile doar în cantități mici de 20 ml, datorită termenului scurt de valabilitate. Este o metodă folosită în special în prepararea medicamentelor pentru copii, evitând astfel folosirea alcoolului ca și conservant. 

Mai multe subiecte interesante

Sănătatea este un proces continuu

Salutogeneza, ca o știință de dezvoltare a sănătății, se concentrează asupra factorilor care susțin sănătatea umană, în contrast cu factorii care cauzează boala.

Salutogeneza

Un sistem integrat de medicină

Un sistem medical care completează medicina conventionala, antroposofia are o abordare holistică și utilizează ambele medicamente: convenționale și antropozofice.

Medicină antroposofică

Restabilirea echilibrului

Procedeul terapeutic al medicinei antroposofice se bazează pe echilibrul a patru principii de organizare.

Metode de terapie