Susanul organic

Jalisco, Mexic
Map of Mexico - Sesame

Menține pielea hidratată, reface uleiurile naturale și previne deshidratarea

Susanul organic este un component esențial al multor produse Weleda de îngrijire a corpului, de la gelurile de duș revigorante la produsele de îngrijire a bebelușilor. Uleiul de susan din culturi organice menține hidratarea pielii, reface uleiurile naturale și previne deshidratarea. Primim majoritatea uleiului de susan organic din sudul Mexicului, unde avem un parteneriat de lungă durată cu afacerea locală de familie Sesajal, un exemplu excelent de practică durabilă de afaceri de care beneficiază mediul înconjurător și toți cei implicați în procesul de producție. Peste 200 de fermieri muncesc pe 1.300 de acri de pământ în statul mexican Jalisco, unde recoltează susan de cea mai bună calitate.

Un parteneriat de încredere

Parteneriatul între Weleda și Sesajal se concentrează pe politicile stricte de mediu ale Weleda, cerințele de calitate ale clienților și calitatea vieții fermierilor locali. Fermierii contractați de Sesajal cultivă susan în condiții organice, iar recolta este procesată direct în moara proprie a întreprinderii familiale. Veniturile fermierilor sunt peste medie, astfel că recolta de susan reprezintă un venit suplimentar pentru fermierii care muncesc de asemenea pe plantațiile de banane, ananas și papaya. Acest parteneriat de încredere oferă fermierilor perspectiva unui viitor sigur și îi împiedică să migreze către mahalalele marilor orașe. Cu toate acestea, nu e ușor să muncești cu materiile prime. Pentru noi, prudența este de importanță capitală în achiziția de materii prime și în procesare, pentru că ne dorim ca întregul proces, de la cultivare la împachetare, să fie transparent. Pentru a distinge semințele de susan organice de cele tradiționale, ele sunt marcate de fermieri imediat după recoltare, pe câmp, cu eticheta ‘Organico Ajonjoli’. Așadar, semințele de susan organic ajung la moara de ulei din Guadalajara etichetate clar și pot fi depozitate fără să existe riscul de a fi confundate sau contaminate prin încrucișare.

Recoltare manuală

Susanul este recoltat cu preponderență manual – împreună, patru până la șase fermieri pot recolta un acru pe zi. Este o muncă epuizantă, așa că una dintre provocările noastre majore este de a crește eficiența producției și veniturile fermierilor. În acest sens, în 2009 au fost cumpărate trei vehicule de recoltare și trei tractoare, pentru a ajuta la creșterea productivității fermierilor și a veniturilor lor. Sesajal are angajați și doi ingineri agronomi care, împreună cu fermierii, cultivă terenurile și dau o mână de ajutor pentru creșterea recoltelor. Calitatea solului va fi îmbunătățită, vor fi cultivate și alte plante pe lângă susan și terenurile vor fi fertilizate cu compost. În acest moment, terenurile sunt recoltate o dată pe an, însă pe termen lung se intenționează să existe a doua recoltă, în sezonul uscat dintre februarie și mai.  

Descoperă proiecte similare

O sursă bogată de vitamina C

Cătină în Italia

Revigorant și fortifiant

Rozmarin în Spania

Ingredient

Ulei din semințe de susan

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil

Uleiul din semințe de susan funcționează ca un ulei de masaj perfect și este folosit pentru îngrijirea pielii uscate și mature, dar este, de asemenea, utilizat ca balsam pentru păr. Acesta are un efect antioxidant mare, proprietăți de îngrijirea a pielii și este un ulei purtător ideal pentru agenții activi. Cuprinde un conținut ridicat de uleiuri grase nesaturate, cum ar fi uleiul și acidul linoleic, precum și fitosteroli și vitamina E (esp . Gamma - tocoferol).