Calendula

Schwäbisch Gmünd, Germania
Map of Germany - Calendula Raw Material

O floare delicată, strălucitoare, adjuvant universal pentru contuzii și inflamații

În laboratorul biodinamic tămăduitor al Weleda, calendula joacă un rol-cheie. Gama de îngrijire pentru bebeluși pe bază de calendula este doar un exemplu de  utilizare a acestei plante calmante și folositoare – multe dintre cosmeticele și medicamentele noastre nu ar putea fi produse fără extractele prețioase din calendula. Cultivarea plantei pentru procesare în stare proaspătă se realizează în principal în cea mai mare grădină biodinamică de plante medicinale din Europa, la sediul nostru din Schwäbisch Gmünd, în sudul Germaniei.

În fiecare vară, în iunie, grădina începe să înflorească: calendula luminează peisajul cu sute de mii de flori portocalii strălucitoare, pe o suprafață de un hectar. În jur de trei tone de flori sunt culese manual și ulterior sunt recoltate peste paisprezece tone de frunze și tulpini. Ele sunt folosite la tincturi și extracte din ierburi în aproape treizeci de medicamente și de cosmetice naturale Weleda

Iluminând peisajul

Calendula este una dintre cele mai versatile și mai eficiente plante medicinale pentru sănătatea naturală a pielii. Conținutul ridicat de substanțe nutritive prețioase cum ar fi carotinoidele, flavonidele și saponinele este apreciat în special în vindecarea rănilor.

Extractele din calendula ajută la regenerarea leziunilor pielii și pot avea un efect anti-inflamatoriu în infecțiile gingivale și la răceli.

Calitate verificată în timpul culesului

Cultivarea plantelor la Weleda este biodinamică, iar pentru agricultura biodinamică este importantă ‘gândirea ciclică’. Asta înseamnă că reziduurile organice sunt complet reciclabile și mențin vitalitatea solului. Desigur, e nevoie de multă muncă manuală având în vedere că nu sunt folosiți fertilizatori sintetici sau pesticide. De exemplu, solul trebuie afânat regulat pentru ca floarea să poată absorbi substanțele nutritive necesare dezvoltării. Chiar și recoltarea florilor se face manual, iar asta duce la o calitate mai bună a materiei prime, pentru că grădinarii verifică florile pe măsură ce le culeg. Prospețimea este și ea garantată, pentru că florile sunt aduse imediat la unitatea de procesare, aflată lângă câmpurile cu flori.

Aici, în unitatea de procesare luminoasa calendula devine unul dintre cele mai importante ingrediente pentru cosmeticele noastre atât de naturale și delicate. 

Descoperă proiecte similare

Recoltare din flora sălbatică în Munții Carpați

Arnica în România

Floarea ochilor sănătoși

Silurul în Germania

Ingredient

Extract de Gălbenele

Calendula Officinalis Extract

Florile de gălbenele (Calendula Officinalis) au o culoare portocalie și conțin diferite carotenoide, flavonoide și saponine. Extractul de flori de gălbenele are proprietăți de netezire a pielii și sprijină regenerarea acesteia.