Ratanhia

Menține dinții sănătoși și gingiile asemenea

Trecute cu ușurință cu vederea

Ratanhia este o plantă ce nu va câștiga niciodată un concurs de frumusețe. Tufișurile stufoase cresc pe soluri uscate și stâncoase și nu impresionează deloc la prima vedere. Însă, asemeni multor plante ignorate, proprietățile ei sunt remarcabile. Originară de la poalele Anzilor din Bolivia, Peru și Ecuador, planta era folosită de băștinași ca plantă medicinală, în special în cazul inflamațiilor bucale. Datorită popularității crescânde, volumele exportate au crescut considerabil în ultimii ani, ajungându-se ca ratanhia să fie amenințată cu dispariția.

De aceea, de 40 de ani, primim ratanhia din anumite locuri din Peru, unde suntem tot mai implicați și preocupați de colectarea responsabilă și sustenabilă a florei spontane. Ne-am dorit întotdeauna să protejăm oamenii și mediul înconjurăto

Valorile interioare remarcabile

 

Rădăcina ratanhiei conține tanini calmanți, pe care i-am extras într-un extract alcoolic folosit de mulți ani în produsele noastre de îngrijire orală. Culoarea caracteristică roșiatică persistă chiar și în produsele finite. Acești tanini întăresc și fortifică gingiile, reducând concomitent iritația din cavitatea bucală. O gură sănătoasă cu dinți puternici nu este doar frumoasă, ci și un factor important de sănătate pentru întregul organism.