Grâul

Un ajutor pentru echilibrul și structura scalpului nostru

Cu spicele lui drepte și compacte, grâul este considerat frecvent cereala esențială, denumit de altfel și ‘cereala din centru’. În echilibru între cosmos și pământ, planta este dovada vie a interacțiunii echilibrate dintre toate elementele universului – pământ, apă, aer și foc. Asta se traduce într-o cantitate bogată de plămadă și de acid silicic.

Una dintre cele mai vechi plante din istoria omenirii

Râul este una dintre cele mai vechi plante cultivate în istoria omenirii, cea mai cultivată după porumb. Getreide, cuvântul german pentru cereal, era scris gitregidi în germana veche, însemnând ‘posesiune’, ‘recoltă’ sau ‘ceea ce cărăm’. Recoltă definește, poate, cel mai bine sensul grâului, nu doar intern, din punct de vedere nutrițional, dar și extern, din perspectiva cantității. Tulpina poartă în spice propria greutate multiplicată, fără să se dezechilibreze.

 

La grâu pare că toate forțele care ar fi putut contribui la exces, creștere și proporție au fost suprimate și redirecționate spre funcțiile de echilibru și de mediere. Această autoconstrângere a grâului,  renunțarea în favoarea interacțiunii echilibrate dintre toate forțele elementare, are ca rezultat bogăția fantastică a bobului copt de grâu, ce conține în cantități mari ulei din germeni de grâu, acizi linolenici și antioxidanta vitamină E.

Un adevărat elixir pentru structura părului

Pentru că toate ingredientele grâului sunt în armonie, uleiul din germeni de grâu are un rol important în circulația sângelui din scalp, încurajând fermitatea și elasticitatea. În același timp, elementele nutritive, constructive (vitamina E și lecitina) sunt un adevărat răsfăț pentru structura capilară. Acizii grași nesaturați din uleiul din germeni de grâu ajută la dezvoltarea celulară din rădăcină, contribuind în mod natural la combaterea căderii părului. Uleiul din germeni de grâu armonizează procesele anabolice și catabolice ale scalpului: mătreața în exces este redusă, iar scalpul revine la echilibrul normal și sănătos, atât de important pentru părul frumos. Datorită bogăției de proprietăți, am ales grâul ca plantă-emblemă ideală pentru structură și echilibru. Dacă scalpul este dezechilibrat, grâul intervine prin efectul său armonizant. Formula e simplă: scalp sănătos = păr frumos.

Şampon Antimatreata cu Grâu

Cu ulei natural din germeni de grâu ce ajută la reechilibrarea părului și a scalpului