Cătina

O boabă plină de energie cu efect revigorant și vitalizant

Agățându-se cu încăpățânare de solul stâncos, în timp ce rădăcinile viguroase se înfig în pământul arid, cătina este o supraviețuitoare și un pionier ce nu are nevoie de prea multe pentru a se dezvolta. De-a lungul ciclului de creștere, ea demonstrează abilitatea de a combina vitalitatea cu forța de viață. Asta se reflectă și în sistemul de rădăcini, ce se răspândesc pe o rază de până la 12 metri. Rezistă pe soluri poroase, aproape ostile fără să-și ia elementele nutritive din pământ, reușind să se adapteze ușor acestor condiții de viață provocatoare.

 

Un singur lucru nu are voie, însă, să-i lipsească: lumina soarelui. Tufișul cu frunze tari și ascuțite și cu numeroși spini este un adevărat adulator al soarelui. Boabele luminoase, galben-roșiatice absorb lumina astrului și își iau puterea din ea, trasformând razele în vitamine valoroase. Aceste fructe greu de cules nu sunt doar placute privirii: bomba energizantă și versatilă de vitamine fortifiază corpul omenesc din interior, dar și din exterior.

Accelerator al sistemului imunitar

Rezistența este caracteristica evidentă a cătinei. Bobițele luminoase conțin o cantitate extrem de mare de vitamina C, dar și de vitamina B12 (cobalamină), importantă mai ales pentru vegetarieni. În special în sezonul rece sau cu lumină puțină, sistemul nostru imunitar beneficiază de lumina soarelui înmagazinată în cătină, care ajută la revitalizarea sistemului de autoreglare, absorbind cu ușurință vitamine biologice naturale. Asta se traduce ulterior într-o explozie a nivelului de energie și în fortifierea sistemului imunitar.

Prietenul soarelui

Cătina este, de asemenea, și un adevărat expert în frumusețe. Uleiul gras din semințe și fructe protejează tenul și întărește funcția de barieră a pielii. Un conținut crescut de acizi linoleic, linolenic și palmitoleic, precum și de vitamina E calmează iritațiile pielii. Carotinoidele care dau uleiului de cătină culoarea sa portocaliu-roșiatică și relația specială cu lumina, aerul și căldura fac ca planta să fie folosită la prevenirea arsurilor solare și la repararea pielii deja agresate de soare. Cătina previne deshidratarea pielii și ajută la schimbul de energii din piele. În gama noastră de produse pe bază de cătină celebrăm acest talent universal pentru viață și vitalitate.

Sanddorn Vitalisierungsdusche

Loţiune de Duş cu Cătină

Loțiune de duș proaspătă, revigorantă, cu uleiuri organice naturale

Loţiune de Corp Intensivă cu Cătină

Hidratare intensivă pentru pielea uscată
Sanddorn Express Handcreme

Cremă de Mâini cu Cătină

Cremă ușoară, ce se absoarbe rapid, pentru uz zilnic.
50 ml