Calendula

O favorită a grădinilor cu proprietăți uriașe de vindecare, calmare și regenerare

Calendula, cunoscută popular și drept gălbenea, călinică, filimică sau sulumină, apare deseori în parcuri sau în grădinile cu plante medicinale, fiind o floare populară de grădină. Puține plante sunt mai versatile sau mai eficiente și asta explică de ce o cultivăm pentru puterile ei vindecătoare, în grădinile noastre, de mai bine de 80 de ani.

Calendula flowers close up

Calendula nu a fost cunoscută doar ca plantă medicinală. Florile luminoase, senine, viguroase erau sădite și ca plante ornamentale de către greci și romani, indieni și arabi.  Bulgării aurii ai plantei au fost folosiți mult timp pentru țesături, alimente și cosmetice, iar în Europa, unde a apărut în Evul Mediu târziu, planta s-a impus rapid ca supliment alimentar și ca plantă medicinală.

Calendula flowers shot from below

Colectează energie de la soare

Creșterea energică și vibrantă a calendulei combină elementele apei și ale focului, cu o rășină caldă, frumos mirositoare pe care o găsim în frunzele și tulpinile mustind de apă. Florile galbene, portocalii și roșii ale calendulei sunt adevărate capcane pentru soare, absorbind cantități considerabile de lumină și de căldură. Componentele active ale calendulei combat inflamația și ajută la formarea de noi țesuturi, în timp ce carotinoidele, flavonidele și uleiurile eterice întăresc rezistența pielii la influențele externe. Calendula este prețuită în special pentru capacitățile ei regenerante, cu efect protector și defensiv asupra pielii sănătoase. Are de asemenea un efect calmant, regenerant asupra pielii uscate, inflamate sau supuse stresului.

Wet calendula blossom in the morning

Puteri reparatorii pentru o piele sănătoasă

Cu asemenea capacitate regeneratoare și protectoare, calendula joacă un rol-cheie în multe din produsele noastre. Veți găsi tincturi și uleiuri din această plantă în aproape 30 dintre medicamentele și cosmeticele noastre și, pentru că gălbenelele sunt indispensabile în dezvoltarea pielii copiilor, de peste 50 de ani, calendula este planta-emblemă pentru linia noastră de produse destinate îngrijirii bebelușilor și a copiilor.

Cea mai bună alegere pentru pielea delicată
Protecție delicată pentru iritațiile pielii sensibile
Protecție pentru pielea delicată a bebelușilor pe vreme rea
Ulei organic pentru pielea delicată a bebelușilor
Curăță blând și hrănește pielea delicată a bebelușului
Hidratare blândă și efect calmant cu loțiunea pentru piele delicată
Cremă cu acțiune intensivă pentru îngrijirea bebelușilor
Acțiune delicată la baie sau la duș, pentru un bebeluș curat în mod natural
Pastă de dinți fără mentol cu extracte din plante naturale și minerale
Protecție delicată și hidratare pentru pielea expusă a bebelușului